Bilder Oslo middelalderfestival 2013

Hvert år arrangeres Oslo Middelalderfestival over to dager  i ruinparken i Oslo blant restene av den gamle Mariakirken. Her byr de på markeder, hærkamper, ridderdueller, musikk og aktiviteter for store og små. Her er bilder fra lørdagens arrangement.

Været var av beste festivalmerke denne lørdagen. Sola glitret i rustninger, hjelmer og brynjer mens litt vind sørget for at temperaturen ikke ble uutholdelig. For de mange som kom gjennom portene var tilbudene på markedsplassen flotte. Kandiserte epler, replica av tidsriktige våpen og kostymer, håndverk, urter og medlemskap i ymse foreninger var på menyen. På underholdningssiden var programmet enda bredere. Her kan man lære seg å håndtere bue og sverd eller lære seg litt middelalderdans om man er av den mer fredeligere sorten. Jøglere, musikanter og historiefortellere sikret at hvert øyeblikk er en fest.

Guidede omvisninger til historiske steder i Gamlebyen er nesten en selvfølge og en suveren mulighet til å bli bedre kjent med Oslo slik det en gang var. Sentralt på festivalplassen står et enormt serveringstelt hvor sulten kan stilnes enten du er kjøtteter eller vegetarianer. Her er og underholding dagen lang med livlige middelalderrytmer.

Om du ikke har anledning til å ta turen i år bør du allerede nå ha denne festivalen i bakhodet for neste år.

Les også: Oslo middelalderfestival (infoside), Mariakirken i Oslo (wikipedia), Ridderne klare for Oslo middelalderfestival (Osloby), Med lanse og skjold i Middelalderparken (Aftenposten),

Comments

comments