Rosenborg ishockey tuktet serieleder Vålerenga

Bilder fra kampen der Rosenborg påførte Vålerenga sitt første hjemmetap i årets GET-liga etter ordinær tid. 

 

Rosenborg er ingen storhet i norsk ishockey. Tvert i mot er de det gamle storlaget TIK sin litt rufsete fetter. Det kom derfor ikke som noen overraskelse at Vålerenga, som så langt denne sesongen ikke har blitt beseiret på egen is etter ordinær spilletid, tok føringen fra første dropp. Etter snaut sju minutter sørger spiller 22, Jesper Hoel, for første anmerkning i målprotokollen på Jordal. Cato Cocozza får kreditert assisten. Så skjer det noe merkelig. Kampen nærmer seg kvarteret spilt og Vålerenga har grei styring. Så slutter forsvaret å stå på skøyter. Søberg har ikke store mulighetene når NHL-spilleren Jack Skille får lov å komme alene med ham. Stillingen er 1-1 etter første periode.

Ingen i Oslo har trua på at Vålerenga tillater Rosenborg å ha like mange mål som dem lenge. Ganske riktig, andre periode er ikke gammel da Donati og Donati klinker til igjen. Tyler serverer Justin og sistnevnte gir måltavla den litt mer begripelige informasjonen 2-1. Herfra og inn forventes intet mindre enn parademarsj inn til slutt. Vålerenga fotballs herrer sitter tross alt på VIP-tribunen, man vil da ikke være som dem. Men det vil man. Først utligner Rosenborg, og de får det til å se lett ut, før de tar ledelsen i overtallsspill rett før pause. Dermed viser tavla den noe ugreie 2-3.

Siste periode starter med et par kjappe utvisninger til begge lag og tett spill. Vålerenga presser Rosenborg som har en ufattelig heldig, eller dyktig, mann mellom stengene denne kvelden. Når Vålerenga får spille i overtall etter omlag 18 minutter velger man å ta ut keeperen. Pucken skal droppes i Rosenborgs sone og Vålerenga får spille 6 mot 4. Da er det viktig å ikke miste pucken, noe Vålerenga gjør. 2-4. Rosenborg får enda en kødd utvist når minuttet gjenstår. Vålerenga har 6 utespillere, Rosenborg har 3. Igjen setter Rosenborg pucken i det tomme målet og de kan ta bussen tilbake til Trondheim etter å ha satt 5 pucker i Vålerengas nett.

Comments

comments