22. juli er en dato naglet fast i vår kollektive bevissthet. Dagen etter tok jeg med kameraet mitt og vandret sentrumsgatene i et forsøk på å forstå.

Antagelig kan de aller fleste av oss gjøre detaljert rede for hva vi gjorde denne fredagen. Selv var jeg akkurat kommet fra ferie på den transsibirske jernbanen og brukte dagen på å pakke ut og gjøre rent tøy. Et arbeid jeg la fra meg for å se over en del av bildene mine fra turen. I ferien kan vi prioritere fornøyelser foran plikter. Bak bilderedigeringsprogrammene surrer sosiale medier og meldingen ”Eksplosjon i Oslo” med vedlagt foto som viser en røyksky fanger min oppmerksomhet. Fra den meldingen blir jeg som naglet til nyhetsmedier på fjernsyn og internett og meldingene som tikker inn overgår hverandre i sin grusomhet.

Lørdag morgen oppfordrer Oslos ordfører og politimester befolkningen om å ta byen tilbake. Det er en ganske grei sommerdag med god temperatur og lett skydekke. Allikevel fremstår sentrumsgatene tilnærmet tomme. De fleste butikker er stengt og det er i grunn bare noen turister som virrer rundt. Dette er mine bilder.

Utstyr benyttet: SonyEricsson mobiltelefon med applikasjonen Vignette.

Comments

comments