Denne helga starter Get-ligaen og skal man tro odds-selskapene vinner Stavanger oilers bøtta, ishockeyens gjeveste trofé, i år. Akkurat som i fjor.

Tradisjonen tro er betting- og odds-selskapene ute med sine spådommer for hvordan ishockeysesongen vil utarte seg. De begrunner ikke sine valg, men ut av hvordan de setter oddsen vil man kunne lese hvilke lag de har tro på og hvilke lag de mener vil falle gjennom. Her er en gjennomgang av oddssettingen hos de største spillselskapene. Vær oppmerksom på at spillene selskapene tilbyr er vinner av serien pluss sluttspill, med unntak av B-win. Altså jakten på bøtta.

Betsson
Med en odds på 2,00 har Betsson størst tro på at Stavanger oilers tar årets bøtte slik stavangerlaget gjorde i fjor. Deretter følger Vålerenga med en odds på 3,50 og du får igjen 4,50 ganger innsatsen om du spiller på Lørenskog IK.  Hos Betsson følger resten av lagene med odds fra 15-200, med andre ord er det ikke særlig sannsynlig at sluttspillet vil domineres av andre enn de nevnte lagene. Allikevel er det overraskende at Sparta Warriors har hele 20,00 i odds mens Lillehammer har 15,00.

Bet365
Hos Bet365 tegnes noe av det samme bildet med Oilers til topps, men her er oddsen 2,30.  Vålerenga og Lørenskog har henholdsvis 3,50 og 3,75 noe som betyr at Bet365 mener det er jevnere mellom disse lagene enn hva Betsson tror. Om en ser på røkla følger mønsteret de samme som hos Betsson med Lillehammer (odds 11,00) som knepen favoritt foran Sparta Warriors (odds 15,00).

B-win
Her starter vinneroddsen på 1,75 og den får du på Stavanger. Vålerenga følger hakk i hel med 2,20 mens det gjøres et rykk til Lørenskog med odds på 21,00 og Sparta Warriors med odds på 26,00, for øvrig det samme som Lillehammer har. B-win har dermed den laveste vinneroddsen i denne gjennomgangen.

OBS: B-win har spill på vinner av serien, ikke av sluttspill.

Unibet
Unibet har størst tro på Stavanger oilers, Vålerenga og Lørenskog med oddsene 2,10 – 3,75 og 4,00. Lillehammer kommer litt haltende bak med odds på 12, men også her er det lite tro på Sparta warriors som rangeres til 15,00 og dermed femteplass på lista.

Norsk tipping
Oddsavdeligna på Hamar har gitt Storhamar hele 35,00 i odds for å vinne bøtta. Dermed er det lite lokalpatriotisme å spore hos Norsk tipping. Derimot har de stor tro på bøtte til Stavanger oilers (2,00) eller Vålerenga (2,80).

Odds-tabellen
Om en regner gjennomsnittet på oddsen hos de forskjellige spillselskapene får en dermed en tabell som ser slik ut:

Stavanger oilers       2,03

Vålerenga                  3,15

Lørenskog IK            7,35

Lillehammer IK        16,80

Sparta Warriors       19,20

Frisk/Asker               33,00

Storhamar                 42,60

Rosenborg                 190,40

Stjernen                    270,40

Tønsberg Vikings     325,40

 

Dermed skulle det være klart, før en eneste puck er droppet i årets Get-liga er altså Stavanger Oilers den store vinneren hos bettingselskapene mens Vålerenga, Lørenskog og Lillehammer får delta i sluttspillet.

I et innslag på NRK tippes tabellen av GET-ligaens trenere. Den skiller seg noe fra spillselskapenes:

Stavanger oilers
Vålerenga
Lørenskog
Sparta Warriors
Lillehammer
Storhamar
Frisk Asker
Stjernen
Rosenborg
Tønsberg Vikings
Stavanger Oilers er altså den store favoritt blant både trenere og spillselskaper. Om du har lyst til å mimre fra fjorårsesongen kan du ta en titt på bildene jeg tok da.

Comments

comments