Vålerengas damer tapte mot Kattem i sesongens siste hjemmekamp

Her er bildene fra Vålerenga damers siste hjemmekamp i Toppserien denne sesongen. Kattem gikk seirende ut og vant 1-2 mot et Vålerenga som var et stykke unna det beste vi har sett dem i år. 

Vålerenga har i år spilt sin første sesong i toppserien. Som forventet har prestasjonene svingt litt, det er jo sånn for et opprykkslag, og det beste vi har fått sett av laget er så gåsehuden gror på spennende plasser. Å holde trøkket oppe gjennom en lang sesong er ikke lett, men de fremmøtte i Vallhall hadde nok håpet på en avslutningskamp med smell i. Det ble bare en liten fis, i hvert fall hva gjelder første omgang.

Vålerenga sliter med pasningene og blir liggende lavt i kampens første 45 minutter. Det er mulig man har en tanke om lange pasninger over midtbanen, men det virker mest som hodeløse klareringer uten bestemt adresse. I duellspillet vinner Kattem hver gang og vinner i grunn samtlige andreballer. Det er derfor ikke ufortjent når gjestene tar ledelsen, dessverre kommer det som resultat av et straffespark. Som for øvrig antagelig er korrekt dømt, det er i hvert fall den normale reaksjonsform ved å rive ned motstandere innenfor 16-meteren. Hjemmelaget er vel ikke innenfor motstanderens 16-meter mer enn 2 ganger. Bare for å gi fingeren til by-folket putter Kattem en gang til omtrent da dommeren skal varsle at første omgang er over.

Andre omgang er straks bedre. Ikke bare kjemper damene bedre, de kjemper og smartere. De vinner andreballer, vinner dueller og kommer seg høyere opp på banen. Derfor er det vel fortjent da kula endelig lobbes inn i Kattems mål. Dette var kampens siste nettkjenning. Mot slutten har de blå damene godt press og flere cornere på rad uten at det endrer på resultattavla.

Dagens høydepunkt var at Hanne Mellingsæter endelig fikk utmerkelse av Vålerenga for å ha spilt 200 kamper. Riktignok har Hanne rundet 240 kamper for Vålerenga, men vi får bare være glade for at klubben endelig klarte å få gravert messingskiltet til Vålerenga, og Toppseriens, førstedame.

Comments

comments

1 thought on “Vålerengas damer tapte mot Kattem i sesongens siste hjemmekamp

Comments are closed.