Bilder Sparta warriors-Vålerenga 5-6

Sparta har stor tro på seg selv og anser seg selv som verdens svar på alt som er vondt. Mot serieleder Vålerenga startet de friskt og vekslet på å leke voldsmenn og hockeyspillere. Etter andre periode ledet hjemmelaget 5-2, så takket Vålerenga for seg.

Det var liksom ikke til å tro. Uret har ikke engang tippa 30 sekunder før Sparta leder 1-0. For uten utvisninger er Sparta bedre enn Vålerenga i alt og da det gjenstår 3 sekunder av perioden setter Sparta enda en puck i nettet. Lagene går av isen til 2-0 og stemningen i hallen er elektrisk.

Vålerengas tilreisende er tilbakelente og optimistiske. Ett raskt må til gjestene og det vil igjen være kamp. I stedet er det hjemmelaget som får sitt tredje mål. Dermed tar det helt av i den fullsatte hallen. Østfoldingene har lørdagsfest, Vålerenga har blåmandag. Når Vålerenga får lov å spille hele fem minutter i overtall uten at det blir endring av den grunn tar mange av de tilreisende, stående supporterne setene i bruk. Sparta på sin side får sitt fjerde og femte mål. Så er det slutt.

I undertall reduserer Morten Ask, assistert av Sørvik og Stefan Espeland, ved hjelp av Cisar, sørger for at tavla viser 5-2 da lagene gjør seg klare for tredje periode.

Tyler Donati trenger ikke mer enn 1:38 og hjelp av Morten Ask for å knappe ytterligere ned på forspranget i tredje periode. Når Erik Follestad Jhansen (Hoel, Hollstedt) gir Sparta enda en i ræva er det håp på Vålerengas benk. Det kan gå. Filip Gunnarson sier seg enig og kampen går mot sudden death. Avslutningen på tredje periode er hektisk. To og et halvt minutt gjenstår da Vålerenga får en ny utvisning og det blir et rush av særpinger som vil avgjøre det hele i ordinær tid. Når Vålerenga rir av seg undertallet og kampen forlenges med suden death veit hele hallen at Vålerenga vil vinne. Spørsmålet er bare hvor lang tid det tar.

Det tok 21 sekunder. Vålerenga vinner velfortjent 6-5. Dramaturgien var perfekt, ingen forfatter i verden kunne skrevet et bedre manus.

 

 

Comments

comments

1 thought on “Bilder Sparta warriors-Vålerenga 5-6

Comments are closed.