Bilder fra Yrkes-NM 2012, første dag

20.000 mennesker er forventet til Norges Varemesse på Lillestrøm hvor Yrkes-NM 2012 arrangeres. Her er bilder fra konkurransens første dag. 

 

Den offisielle åpningsseremonien ble foretatt av kunnskapminister Kristin Havorsen i går kveld. Onsdag startet deltakerne i de 27 fagene sine konkurranser. Samtidig med Yrkes-NM arrangerer Akershus Fylkeskommune et stort utdanningstorg. Dermed får de besøkende anledning til å finne utdannelsesveien for de fagene de synes ser spennende ut under øvelsene.

At avdelingen med forskjellige matfag var populær bør ikke overraske noen. En strøm av smaksprøver fra engasjerte elever fristet både nese, øyne og smaksløker. Hjemmelagede pølser, så grove av en kunne kjenne strukturen i kjøttet og kaker breddfulle av smak fikk ben å gå på. Nannestad Videregående skole briljerte med fler av rettene.

Teknikk og industriell produksjon, utdanningslinjen for de som ønsker seg inn i industrien, bransjer med reparasjon og vedlikehold eller for de bilinteresserte med både bilmekanikere, lakkerere og bilopprettere som utdanningstilbud slo på stortromma. Standen er fylt med ting som går rundt, gjenstander som går opp og enheter som sideforskyves. De besøkende er invitert inn for å fikle, skru og oppleve hvordan det er å få olje på fingrene. Mang en far var nok vel så engasjerte som sine døtre.

Elevene hos kunst og design var ikke bare kreative, flittige og dyktige på de de gjorde, de var og usedvanlig utadvente. Så har de da også nok av kjoler, blomsterdekorasjoner og annet nips å være stolte av. Klart slikt får fart i snakketøyet!

Konkurransene og utdanningstorget fortsetter torsdag. Det åpner 09:00 og er fullstendig gratis å komme inn på. Dørene stenger ikke før 19:00, så det finnes ingen unnskyldning for ikke å se morgendagens fagarbeidere i sving.

Og om du skulle tilfeldigvis være en av disse gamle, gretne folka som mener ungdom ikke bidrar til annet enn elendighet og jævelskap må du i hvert fall ta turen. Om du tør å få dine dogmer sendt til historiens skraphaug.

Comments

comments