Norgesmesterskap i yrkesfag og utdanningsmesse

Onsdag 31. oktober-fredag 2. november går norgesmesterskapet i yrkesfag (Yrkes-NM) og tidenes heftigste utdanningsmesse av stabelen på Lillestrøm. Her finner du program, praktisk informasjon og veien til Norges Varemesse.

Yrkes-NM

I år arrangerer WorldSkills Norway norgesmesterskap i hele 27 fag i tillegg avlegges svenneprøver innen rørlegger-faget. For 5 fag er konkurransen også uttak til verdensmesterskapet.Elektriker- og telekommunikasjonsfagene skal også ut i landskamp.

I tillegg til konkurransene sørger WorldSkills samarbeidspartnere for aktiviteter for alle. Blant annet kommer Petter Solberg på onsdag, og det er mulighet for å kjøre simulator mot ham. Ikke minst er det miniseminar, helt gratis. Her vil blant annet Marco Elsafadi snakke om motivasjon, ledelse og mobbing for å nevne noen av temaene han penser innom. Tidligere supermann i alt som er bratt med ski på beina, Kjetil André Aamodt skal også ta for seg prestasjonskultur og hvordan nå sitt potensiale. Det finnes mer om foredragsholderne, og deres temaer, her.

Miniseminaret er gratis og er beregnet på elever, lærere, foresatte, rådgivere, foreldre og alle som på en eller annen måte er involvert i ungdoms utdanning og yrkesvalg.

 

Utdanningsmessa

Akershus fylkeskommune er vertskap for yrkes-NM og holder samtidig en av tidenes mest ambisiøse utdanningsmesser. Strømmen videregående skole  har ansvaret for utdanningsområdet Teknikk og industriell produksjon (TIP). Her vil elever arbeide med oppgaver lik de som gjøres ved skolen, mens forskjellige bedrifter står ved siden av og viser hvordan oppgavene henger sammen med arbeidet som gjøres i sitt firma. Selvsagt får besøkende full anledning til å teste egne fingerferdigheter under kyndig veiledning av elevene.

 

Last ned PDF-dokument men generell informasjon om yrkes-NM og utdanningsmessa.

Kart over Norges varemesse ut under yrkes-NM og utdanningsmessa.

 

Her finner du Norges Varemesse:


Vis større kart

Comments

comments