Solnedgang ved Mølen

I Vestfold, ytterst i Langesundfjorden, ligger Mølen. Dette er en endemorene som strekker seg fra Finland, gjennom Sverige og langs hele norskekysten. Stranda av rullestein ligger nær Stavern og Helgeroa, her er et knippe bilder av solnedgangen.

Mølen er som en stor strand av rullestein, og her finnes 230 gravhauger fra den eldre jernalder til bronsjealderen. Når en vandrer langs vannkanten hører en bølgen som slår mot land på vei inn, på vei ut igjen drar havet med seg rullestein og du kan høre hvordan det buldrer når de beveger seg mot hverandre. Mølen henger også sammen med Jomfruland utenfor Kragerø som er endemorenens første oversjøiske punkt i sørvest.

I fuglenes trekksesong er det stor aktivitet på Mølen. Det er observert omlag 300 fuglearter ved Mølen, selv om det var stille der da disse bildene ble tatt.

Les mer om Mølen på Wikipedia og Visit Vestfold 


Vis Mølen Vestfold i et større kart

Comments

comments