Lluc og Sóller – Mallorca

Om du kjører fra Alcudia til Sóller på Mallorca er det verdt å stoppe innom klosteret Lluc. Du kjører allikevel inn i det på veien. 

 

Så lenge du unngår å forville deg inn i de minste landsbyene med de trangeste gatene er det bekvemt å kjøre bil på Mallorca. Om utgangspunktet er Alcudia går det en fantastisk fjellvei til Sóller, mest kjent for sin trikk.

Omlag midtveis mellom Alcudia og Sóller gjør svinger veien skaprt til venstre med en avstikker til høyre. Velger du avstikkeren kommer du rett inn i klosteret. Klosteret var det første på Mallorca som var dedisert jomfru Maria. Røttene går tilbake til 1700-tallet, eller der omkring. Beliggende på 525 meter over havet er det omgitt av høye fjell og en kan tenke seg at stedet var relativt isolert den gang man var heldig om man hadde esel som fremkomstmiddel.

I dag er Lluc et av de fremste pilegrimsmålene på Mallorca og er viden kjent for sitt kor. For de som ønsker et døgn i rolige omgivelser er det mulig å leie rom med veldig god standard for natten. På klosterets bakside går en sti opp åssiden. Følger du den finner du ett utrolig praktfullt solur og fantastiske utsiktspunkter. Les mer på klosterets egne nettsider eller wikipedia.

Mer om Sóller og fler bilder etter dette albumet:

 

Sóller ligger på nordvestkysten på øya og det sies det er her de beste appelsinene dyrkes. På byens torg kan en slå seg ned på en av de tallrike serveringsstedene og få nypresset appelsinjuice fra lokale produsenter. Det finnes gode grunner for å tro at dette er blant verdens beste juice, i hvert fall noe helt annet enn hva en kan presse ut av appelsinene hjemme i Norge.

Best når en sitter og nyter sin drikke dundrer trikken mellom café-bordene. For 5 € kan du få reise ned til havna, Port de Sóller, på linja som ble åpnet i 1913. Trikken går praktisk talt gjennom folks hager på vei ned til havna og nærkontakt med appelsintrær og hønseflokker må påregnes.

Du kan lese mer om Sóller her og trikken her eller her.

 

 

Comments

comments