Alcudia, Santa Magdalena og Coves de Campanet

Fra Alcudia er det kort vei til kirken Santa Magdalena og grotten Campanet. Begge deler ligger plassert i fjellene sør for Alcudia og er lett tilgjengelig med bil eller sykkel. 

Santa Magdalena

Sør for Alcudia, ikke langt fra Inca, ligger kirken Santa Magdalena. Ganske beleilig heter fjellet det samme som kirken og utsikten herfra er spektakulær. Du kan se hele den nordøstlige delen av Mallorca herfra inkludert Alcudiabukta, Inca og Pollensa. Det er tilrettelagte grillplasser og restaurant her også. Bare vær klar over at ferden til toppen er en smal vei med flere 180 graders svinger, noe som gjør turen spennende for både bilister og syklister.

 

Coves de Campanet

Denne grotten med flotte stalakitter ble først funnet i 1945 av en sauebonde og åpnet for publikum i 1948. Fra åssiden hvor grotten er lokalisert er det et flott utsyn over dalen og det er fullt mulig å slå seg ned med mat og drikke før eller etter besøket inne i fjellet. Selv om Mallorca er full av slike grotter med stalakitter skiller Campanet seg ut ved at de ikke tar imot turistbusser. Dette gir omvisninger med god tid, avslappet atmosfære og relativt små grupper. Grotten er heller ikke lyssatt med lys i artige farger for å få grotten til å fremstå spektakulært, eller tonesatt med musikk for å skape atmosfære. Dette gjør at stalakittenes naturlige farger og skjønnhet kommer bedre frem.

Du kan lese mer om Coves de Campanet her.

 

Øyeblikk fra Alcudia

Santa Magdalena

Coves de Campanet

Comments

comments