På veien fra Espedal til Årdal

 

Fylkesvei 204 tar deg fra Espedalen til Fagernes. Det er ingen vei du velger om du skal raskt frem, men ønsker du en tur gjennom flott natur er den et godt valg. Her er et knippe bilder.

Denne turen starter ved Espedalsvannet og jettegrytene som kalles Helvete i Espedalen. Derfra kan en kjøre riksvei 255 før en tar av til fylkesvei 204 mot Fagernes. På denne veien ligger en håndfull serveringssteder, de fleste med lokalt utvalg av mat. Utsikten er stort sett god hele tiden, selv om standarden på veien ikke er all verden. Stort sett er det fravær av asfalt. God tid kan derfor anbefales. Nedstigningen til Leira og Fagernes er en fenomenal opplevelse. Der tar man av til E6 og setter kursen gjennom Fagernes mot Tyinnkrysset. Stavkirker og gårdsutsalg ligger som perler på en snor. Når en har kjørt over fjellet fra Tyinnkrysset er en av turens høydepunkter, nedstigningen mot Øvre Årdal. Om man har noen timer til overs er dette en flott kjøretur.

Comments

comments