Bilder: Stabæk-Vålerenga 3-3 (Toppserien)

Dagen før Vålerengas herrelag reiser til Nadderud for å møte bånnlaget Stabæk til kamp i Tippeligaen tok Vålerengas damer turen for å møte Askers damer, som for tiden spiller med Stabæks logo. Det endte 3-3 i en kamp hvor gjestene imponerte.

Stabæks damer er et topplag i Toppserien. Vålerenga på sin siden ligger midt på tabellen i sin første sesong på øverste nivå. Da lagene møttes i Vallhall tidligere i år tapte Vålerenga 1-5 til tross for at spillet store deler av kampen var på høyde med hva fruene fra vest kunne vise. Derfor var det håp om at det denne gangen kunne bli penere sifre på resultattavla. Da Stabæk får en billig straffe etter omtrent 20 minutter, som Ada Stolsmo Hegerberg, setter sikkert bak Lill Yvonne Karlsrud, ser det allikevel ikke helt som om det skal gå veien. Dette til tross for at Vålerenga har hatt godt tak på kampen og kjempet seg til corner og et par avsluttninger.

Er du underdog, så er du underdog. Dette beviser Kristin Haugstad ettertrykkelig når hun først reduserer etter 27 minutter og deretter sender Vålerenga i ledelse etter 35 minutter. Når du har jenter med kjempe tæl er alt mulig. Også å grøfte Stabæk på bortebane. Uten den videre dramatikken går lagene til pause når resultattavla viser 1-2.

Nå andre omgang skal starte mangler Vålerengas lag. Selvsagt kunne det vært artig å spekulere i hva de holdt på med i garderoben som tok så himla lang tid, men det var i hvert fall ikke noe som slo positivt ut sånn umiddelbart. Omgangen har knapt vart 10 minutter før Stabæks Ada Stolsmo Hegerberg utligner for hjemmelaget. 5 minutter senere sørger hjemmelagets Ida Elise Enget for ledelse, 3-2. Har det rakna helt for Vålerenga? Er dette forskjellen på etablert Toppserielag og førstereis? På ingen måte! Damene fra øst jobber ufortørnet videre og maler på. Når stadionuret klikker over det siste ordinære spilleminutt er det litt mølje foran Stabæk sitt mål og Elisabeth Giske Bakken klakker ballen i nota. Dermed blåses kampen av for 3-3 og Vålerenga får et velfortjent poeng til samlingen sin.

Avslutningsvis må det påpekes at alt for mange spillere i Toppserien har fryktelig mange, og lange, navn. To navn holder i massevis. Tina Wulf for eksempel, vanskeligere behøver man ikke gjøre det.

Comments

comments