Festivalblogger, jeg?

I forbindelse med Øyafestivalen 2012 søker DNB etter festivalbloggere som på en god og engasjerende måte kan formidle konsertopplevelser gjennom tekst og bilder. Gjennom objektivet klarer jeg å fange øyeblikket og stemningene, gjennom tastaturet kan jeg formidle fakta, følelser og snedige formuleringer. Derfor sier jeg meg kvalifisert, hva sier DNB?

valerenga-ms-007
Øyeblikket fanges av Canon 7D

Med mitt Canon 7D kamerahus med 70-200 f2.8 og 17-40 f4.0L objektiver har jeg siste året i hovedsak fylt denne bloggen med bilder fra Vålerengas fotballkamper fra Tippeligaen og Toppserien. I forbindelse med disse kampene har tekst kommet i annen rekke, men skriveferdighetene kommer til uttrykk i reiseskildringene som fra Malta, eller beskrivelsen av Karslbroen i Praha. Viktigst i forhold til arbeidet med bildene er publiseringshastigheten. Kun borteturer til landets utenforliggende strøk gir en publiseringstid som går utover 4 timer etter kampslutt. Generelt er bildene redigert og publisert under 4 timer etter at dommeren har blåst i fløyta for fullført kamp. Dette inkluderer distribusjon gjennom diverse sosiale fora. Noen raskere? Sjeldent.

01-karlsbroen
Her er kveldstemningen fanget i form hav Karlsbroen i Praha.

De skriftlige fiksfakseriene blir som oftest forbeholdt Vålerengabloggen VPN som postes uten by-line, men såpass kan røpes at «Våkne, siddisene kommer» og  «Aristokattene gjester Oslo» kommer fra eget tastatur. Fravær av musikk på disse sidene skyldes ene og alene det faktum at det er uhyre vanskelig å få akkreditering til konserter, selv de med lite kjente artister på scener bortgjemt for allmennheten. Å være DNBs festivalblogger gir således en unik mulighet for å gi musikk sin rettmessige plass hos Grydis.

Les mer om konkurransen her.

Comments

comments