Bilder: Vålerenga-Amazon Grimstad 0-0 (Toppserien)

valerenga_amazon_0-0_damer_2012-41

Lørdag tok Vålerenga sitt første poeng i toppserien da de spilte uavgjort mot Amazon Grimstad til tross for at dommeren ville det annerledes ved å vise ut Solveig Gulbrandsen.

Etter å ha møtt tøff motstand i Toppseriens første kamper var det duket for historiens første seier for Vålerengas damer i toppserien lørdag da jevngode Amazon Grimstad tok turen til Oslo for å lære om kultur og tradisjoner. Kampen starter trått. Amazon Grimstad gjør ikke all verden ut av seg til tross for at de er på besøk hos Vålerengas 16-meter noen ganger. Vålerenga gnistrer ikke helt de heller, men jobber godt og kommer på noen flotte raid. Etter 36 minutters spill har fjerdedommeren fått nok og roper til seg hoveddommeren. Etter at de har hatt en rask prat kommer hoveddommer ut på banene igjen, noe slukøret. Hun kaller til seg Solveig Gulbrandsen og overleverer det røde kortet. Utvisning. Ingen forvarsel, ingen forklaring. I etterkant viser det seg at Solveig ble utvist for å ha klabbet til en motspiller. Noe hun selvsagt ikke gjorde. Situasjonen var at Solveig og Vålerenga kommer på en overgang, en pike fra Amazon Grimstad holder igjen Solveig og sistnevnte river seg løs.

Dette synes fjerdedommer er så alvorlig at han griper inn i kampen og overtar dømmingen, til tross for at linjedommer stod helt fint plassert i forhold til situasjonen. Tror han det er en gjeng kjerringer som sparker ball?

Historisk har han i hvert fall klart å bli. For første gang har en fjerdedommer overtatt hoveddommers jobb, og for første gang er det gitt direkte rødt kort når det ikke har vært drapsforsøk på banen. Bare å gratulere.

Takk og lov er det ikke lenge igjen av omgangen, Vålerengas damer står av og det er uavgjort til pause.

Andre omgang viser Vålerenga hvordan en gammal Amazon skal kjøres. Til tross for overlegent spillertall, Amazon har 11 i grønt og 4 i sort, sliter de med å holde følge. Vålerenga kommer til flere godt kvalifiserte sjanser, men mangler det lille ekstra for å sette spikeren i kista. Alternativt ballen i mål. Det lille ekstra ble tross alt utvist i første omgang, så det er muligens ikke så rart hun manglet.

Som en opptur fikk Tina Wulf sin debut på hjemmebane og spilte kampens siste minutter.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Har du interesse av å benytte bildene ta kontakt anders[ATT]grydis[DÅTT]no (bytt [ATT] med @ og [DÅTT] med.).   Bildene finnes i høyere oppløsning og uten vannmerker.

Benyttet utstyr: Canon 7DCanon EF 70-200 f2.8LCanon EF 17-40 f/4 L USM,  (Kan kjøpes hos MPX)

Les mer om kampen her: Uavgjort mellom Vålerenga og Amazon (Aftenposten), Uavgjort og kontroversielt rødt kort (www.vif.damefotball.no)

Comments

comments