Vålerenga-Sogndal 0-2 (Tippeligaen 2012)

 

Tippeligaen: Vålerenga tok fredag mot Sogndal på Ullevål. Mens Vålerenga har haltet litt i seriens første kamper har Sogndal flere gode resultater i ryggsekken. Med både André Muri og Kristoffer Hæstad ute ble Vålerenga uten den innsatsen og viljen som skulle til for tukte Sogndal.Før kampen hadde Sogndal gjort hjemmeleksa si. Etter å ha kommet bakpå kampens første minutter finner de formasjonen og ligger tett og kompakt før de kommer mannsterke fremover på banen. Tidvis virket laget, som er mest kjent for å ligge med samtlige 11 spillere innenfor egen 16-meter, som et ballbesittende og spillende lag. Etter 14 minutter setter Sogndals Gustav Valsvik ballen bak Lars Hirschfielt og de fleste av oss aner da at det kan bli 75 minutter hvor Vålerenga triller ball rundt på Sogndals banehalvdel. Sånn ble det ikke. Kun 10 minutter senere setter Tommy Brochmann på ny ballen i Vålerengas mål.

Selv om Vålerenga er frempå noen ganger og har noe greie raid renner første omgang ut i sanden. Andre omgang starter på samme vis som første startet. Friskt fra Vålerenga sin side. Til tross for mye ballbesittelse blir det ikke mål. Spillerne virker rett og slett umotiverte og late. Ikke engang en Bojan inn på midten endrer på dette. Når Martin ruller seg sammen i forsterstilling under et pledd på benken, som neppe er like komfortabel som en sofa fra Skeidar, veit alle det hele er slutt. Sogndal tar sine tre poeng og Vålerenga tusler hjem i kaldt vårregn.

Esten O. Sæther i Dabladet omtaler det hele som giddesløst og slapt, og det er neppe noen som sier imot ham på det.  Nettavisen på sin side er mest fokusert på VPN sitt milde leggtupp mot Martin Andresen. Sogndals trener er mest opptatt av at Vålerenga er et godt lag i VG, og VG er opptatt av at Sogndals trener er en bra mann.

Sånn går nå dagene i fotballnorge.

 

Comments

comments

2 thoughts on “Vålerenga-Sogndal 0-2 (Tippeligaen 2012)

Comments are closed.