Vålerenga-Stabæk 1-5 (Damer, Toppserien)

 

Lørdag spilte Vålerengas damer sin aller første kamp i Toppserien. Til tross for stygge siffre var ikke Vålerenga tapt fullstendig bak en vogn. Her er bildene fra kampen.

Som kjent er Stabæk det tidligere topplaget Asker, og stallen er spekket med landslagsnavn. Da skal det noe til for et nyopprykket lag å tukte dem. Vålerenga slapp tidlig inn sitt første mål, men holdt stand. Da Stabæk ledet 2-0 kontret Maria Arnesen inn det historiske målet. Det første noen sinne for Vålerenga i Toppserien. Ett lite historisk øyeblikk for alle de 506 fremmøtte menneskene. Helt til Stabæk igjen økte ledelsen med sitt tredje mål var Vålerenga jevnt over på høyde mot laget fra Akershus. Desverre var det etter dette mye spill mot ett mål. Vålerengas mål. Særlig de tre siste målene kommer vel i stor grad etter betenkelig keeperspill. To utrusninger hvor avstanden til motstander feilbedømmes og et frispark som mister det mesteparten i Vålerengas mur får trille inn i nettet.

Man kan velge å deppe, eller man kan stille seg helt og holdent bak det trener Cecilie Berg Hansen så korrekt sier til Aftenposten:

– Nei, det er ikke dette laget vi skal vinne mot. I så fall hadde det vært en bonus.

 

Også Fotballmagasinet konstanterer at Stabæk på ingen måte kjørte over Vålerenga:

Det ble kanskje ikke den overkjøringen enkelte hadde forventet eller fryktet, men det vistes godt at Stabæk var et topplag og Vålerenga det motsatte, spesielt i den offensive biten.

 

Og når Landslagssjef Eli Landsem forteller NRK hun forventer at Stabæk vinner serien i år veit vi hva slag motstand vi egentlig hadde i Vallhall. Dette kan faktisk bli real mye moro for Vålerenga-supportere denne sesongen.

 

Vålerengas lag: Lill Yvonne Karlsrud, Silje Kronkvist, Elisabeth Giske Bakken, Hanne Mellingsæter, Sharon Christina Hansen, Maria Arnesen, Solveig Gulbrandsen, Rebecca Louise Angus, Tone Løkås, Marianne Haugvik Hanssen, Kristin Haugstad Reserver: Christine Colombo Nilsen, Pernille Bakken, Cathrine Rolness, Susanne Lillestøl, Line Benedicte Berntsen, Line Nordeide Grønli, Kathrine Kronkvist

Comments

comments